Friday, 29 April 2011

ILMU ITU PENTING

Salam 1mystar,
Sekali lagi Rayden ingin mengingatkan pada anda semua yang berada di luar sana. Ilmu itu sangat penting dalam kehidupan. Ia yang menentukan dimanakah tahap pencapaian anak kita untuk hari esok. Kita sebagai ibu bapa bertanggungjawab untuk mencorakkan kehidupan mereka.
Rayden berasa terlalu kecewa dengan pandangan masyarakat melayu di luar sana. Masyarakat melayu yang tidak sedar bangsa mereka masih terkebelakang dibumi sendiri.
Kawan... tak payah kita renung jauh.. lihat sahaja bangsa mana yang menguasai tanah air kita? Cina.. 100% setuju? Ya anda memang bijak. Mengapa? Kerana mereka memiliki dan menguasai ilmu. Bagaimana? Mereka sanggup berhabis wang untuk memberikan pendidikan yang terbaik untuk anak. Untuk apa? Kesenangan di masa depan. Hasilnya lihatlah sekarang, orang Cina sibuk memajukan bangsa mereka sendiri. Tetapi bangsa kita orang melayu? Sibuk dengan hal-hal politik.
Melayu sanggup berhabis ribuan ringgit untuk Blackberry, Iphone, Samsung Galaxy, HTC..
Melayu sanggup berhabis ribuan ringgit untuk PS3, Xbox..
Melayu sanggup berhabis ribuan ringgit untuk tv HD, LCD, LED, 3D..
Melayu sanggup berhabis ribuan ringgit untuk perkara yang melalaikan...
Tetapi sayangnya... Melayu tidak sanggup berbelanja RM2 sehari demi pendidikan anak mereka..
Buat rakan niaga dari Group YES disini ada berita baik untuk group YES.. esok Rayden akan berjumpa sekali lagi dengan En. Amin dan Cikgu Nik untuk membuat penambahan pembelian top up bagi ID pelajar pusat tuisyen PPIA Saujana Utama. Jom join...! Lihat sendiri testimoni pelajar tuisyen di PPIA Saujana Utama Sg. Buloh. Pasti menarik! THINK WHAT RICH PEOPLE THINK, DO WHAT RICH PEOPLE DO AND YOU WILL RICH TOO!


I COMMIT TO GET PLATINUM MYSTAR HERE!


I COMMIT TO GET PLATINUM MYSTAR HERE!


I COMMIT TO GET PLATINUM MYSTAR HERE!

No comments:

Post a Comment